Follow on Bloglovin

tirsdag 2. desember 2014

2. Desember. God nummer to + boka på vent

 Boka på vent hos Beate, som seg hør og bør kommer hver tirsdag men som jeg har glemt litt i det siste, er Manihallen. Jeg har akkurt bestilt den. Den er av Ruth Lillegraven. Ein dikt. Eit liv. Dette står om boka:  

"Som 33-åring blir ho innlagd på Modum bad, med ei kroppsvekt på berre 38 kilo. Birgit, fødd i 1946, gledesbarnet, gutejenta, ho som elskar dyr og skog, bøker og musikk. Korleis blei livet hennar slik? Kvart menneske ber på si historie. Og den historia inneheld kjærleik, smerte, glede, sorg. Det mørkaste mørke og det lysaste lyse. Det er berre å spørje. Snakkar ein saman lenge nok, kjem alt fram til slutt. Slik blei boka du held i handa til. For Birgit finst. Ho svara då Ruth Lillegraven spurde. Manilahallen er biografien om Birgit, skriven som dikt. Eit heilt vanleg - og difor heilt uvanleg - liv, i ei bok du ikkje har lese maken til."


Jeg har forresten glemt at det er tirsdag i noen uker. Dagene virvler seg rundt. Men i dag er det visst tirsdag. Julekalenderen sier 2. desember. Jeg åpner luke nummer to i seksordsnovelle-kalenderen min. 
To voksne. En baby. Mild latter. 
Følg med helt fram til julaften for flere.

6 kommentarer:

 1. Jeg fikk akkurat beskjed fra biblioteket at denne boken er kommet til meg. Jeg planlegger to dager helt vidd til lesning denne uken og håper at jeg blant annet skal få lest denne da. Jeg gleder meg :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 2. Har akkurat fått denne i hus, og jeg håper jeg virkelig rekker å lese den før den må tilbake til biblioteket. Er veldig nysgjerrig på den, enda jeg ikke er den store dikt leseren, men jeg likte jo Urd. Så denne må jeg finne ut av! Kos deg med den når den kommer:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne MÅ du få med deg, Isabella :-)

   Slett
 3. Dette er en veldig sterk beretning og jeg likte den godt. Ønsker deg en fin dag :-)

  SvarSlett
 4. Denne har jeg lagt merke til tidligere. Kanskje jeg leser den en dag :)

  SvarSlett
 5. Desember kom brått på i år. Da jeg kom hjem fra en 5 dagers tur i gårkveld, kunne jeg se at stjerne og adventsstaken var tatt frem. Så glad for at verden går sin gang selv om "ho mor" ikke er hjemme og styrer. Gled deg til denne, jeg likte den veldig godt :)

  SvarSlett