Follow on Bloglovin

lørdag 27. september 2014

Smaken av nye bøker

Smakebit på søndag i Flukten fra virkeligheten. Og i dag flykter jeg inn i virkelighet. Det er Thomas J.R. Marthinses Selportrett ved gravstøtte, side 37.
"Men det var ikke derfor jeg ringte, sier han. Å? sier faren. Jeg ringer for å fortelle deg at vi skal få en gutt! sier han. Skal dere får en gutt! sier faren. 
Men det er ikke sant. Han ringer ikke til faren. Hvis han hadde gjort det, ville ikke faren ha tatt den, så ville mobilen ha ligget lysende og vibrerende på farens kjøkkenbenk mens han stekte karbonadene og sint snudde dem i oanna og tenkte faen heler, slutt å ringe meg. Han ringer mora i stedet, og søstere ringer han, de blir så glade, og han er glad han også, men han er ikke bare glad, han er aldri bare glad lenger. Søstera og mora kommer for å feire jul i Danmark. Julaften er heller aldri bare julaften lenger."
Jeg reiser til jul. Gleder du deg til jula? Jeg vet det er lenge til. Men det er under et kvartal. Jeg går gjennom byen, huset, tankene, pakkene, pakkelista, juletreet som skal stå der om under tre månder. Så pakker jeg inn søndagen og lar dagen skure seg selv. Jeg har flere bøker å bla i. Det er tross alt høst enda, og mange boklanseringer. 


10 kommentarer:

 1. Å nei, ikke minn meg på julen. Smakebiten var fin da, håper boken faller i smak :)

  SvarSlett
 2. Ser fram emot julen, då tänkte jag vara långledig :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Gleder meg til jul jeg, men i år er jeg sein ute med pakkekalenderne til barna så jeg må vel sette i gang snart! Tusen takk for smakebiten :-)

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg til julen jeg og. Det er på tide å begynne å lage til og fra lapper og julekort slik at det ikke blir bare stress rett før jul :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Har også begynt å tenke på jul.. Takk for smakebiten.:)

  SvarSlett
 6. Här är det så fint väder och varmt att julen känns långt borta, men det är nog dags att börja tänka på den snart. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 7. Takk for masse tilbakemeldinger! Det betyr mye for en liten skrivepike! Jeg sliter fortsatt med nett og får ikke svart alle, men TAKK!

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten. Jag både ser fram mot julen och inte, det är mycket som ska ordnas innan dess.

  SvarSlett
 9. Lite tragisk smakbit. Reser till Malaysia i jul, längtar till dess :)

  SvarSlett