Follow on Bloglovin

fredag 4. juli 2014

Jul og hjul i Juli - skrivestafettføljetongen ruller videre

Så rart, akkurat i går, da Berit i bøker og bokhyller sikkert skrev i sommerstafettføljetongen vår og jeg sikkert sov, etter en veldig lang julidag, dronningens bursdag, 4, juli, våken fra 03.30 om morgen, kanskje kom kongen og de hadde ballonger, tror du det, jeg tror, 
- ja akkurat den dagen tenkte jeg på jul. For mens alle snakket om sommeren og ferien de skulle ha, noen gikk ut i den i går, da hadde jeg vinter og planla julepresangen. 

Jeg er voksen, men er alltid et vinterbarn. Den trygge myke snøen som pakket alt inn. Og presangene man kunne åpne og farmors fjes. Vil du høre noe mer så rart? Vi kaller det sammentreff. 

I går, solgte jeg sykkelen min på Finn. En fornøyd dame eier nå sykkelen min og kan være byfugl, jeg er alltid fugl, jeg svever, når jeg sykler. Og noen ganger ruller (les: rooler) man. Hun ruller på hjul i juli. 

Det er sykkelsesong, badesansong, ferietid (les: juli) og jeg svømte i natt. Jeg svømte etter en luftbåt som hadde seilt sin egen sjø, tatt av vinden. Men nå, nå skriver jeg meg bort. Kanskje jeg også sykler, men uten støttehjul (les: send meg støttehjul). Her kommer mitt bidrag, om hjul. (Fortsetter under bildet). 


Kom mai du skjønne milde
Kom farmor, kom presang, kom penger, kom butikk
Inn å titte, inn å se, inn å kjøpe
Splitter ny, et hjul foran, et hjul bak

Å lære seg å sykle på bare to
Som i kjærligheten, være en, velge en
Jeg + sykkel var lik sant
Et hjul foran, et hjul bak

Kom pappa, kom mamma, kom dukkesete
Vil dere være med å reise?
En, pluss en pluss en, er tre gir
Alle gode ting og et takk bak

Sykle videre, sykle fort
Det er å fly jeg bli en spurv
Hva lykke er?
Ta et halmstrå og tre det på


Jeg sender stafettbadeballen, som var en båt i natt jeg måtte redde, men i dag en ball, tar du i mot, jeg sender til Berit. Hva er ditt forhold til å tre ting på strå? Eller å gripe et? Følg med her! 

(P.S. Jeg tror vi har noen hemmelige lesere. Men kanskje er de som hemmelige venner og viser seg frem etter hvert?)

1 kommentar:

  1. Hallo på en søndag! Det går fint, tida flyr, og foreløpig har jeg klart meg bra uten halmstrå og redningsvest. Jordbærene er ikke modne enda, men det blir, det blir- og når det skjer, har jeg forhåpentligvis funnet det perfekte strået å tre dem på :o)
    Stafettbadeballen er herved returnert!

    SvarSlett