Follow on Bloglovin

søndag 1. mars 2015

Smakebit på søndag

I dag er det bare å si: Velkommen mars! Vi går inn i en ny måned. Det er en spesiell måned for meg, for om bare noen dager skal det bestemmes om jeg skal leve eller ikke. Det høres kanskje dramatisk ut, men noen ganger er liv dramatiske. Og døden er en del av livet.

I dag er verdensdagen mot selvskading. Jeg vil sende gode tanker til alle som har det vondt på den måten i dag. Det står stor respekt av alle som fortsetter å kjempe. Jeg ønsker alle en skadefri dag. Men det er kanskje for mye å håpe på. Men kanskje får noen en ekstra klem i dag og et klapp på skuldra?

Smakebiten jeg deltar med hos Mari i Flukten fra virkeligheten,  henter jeg fra boka Hopp da, så blir vi kvitt deg, boka om Tine Marie som ble mobbet, nettopp fordi mange mobbeofre sliter med selvskading. Også mange år etterpå. 


Jeg finner smakebiten på side 24, under tittelen Den upopulære jenta.
Som den dagen hun var på vei hjem fra skolen. Det var ikke langt å gå. Likevel rakk de å ta henne, de to naboguttene som ventet i svingen. De sto i veikanten. TIne skvatt i samme øyeblikk hun så dem. Det var to litt eldre gutter hun alltid hadde vært redd for. (...) Alt var stille rundt henne. Guttene nærmet seg. Øynene hennes var fylt av en blanding av redselstårer og rendrååer, men hun så dem. De ble større og større for hvert skritt hun tok. Hun var nesten hjemme, men mellom henne og den trygge husdøren, var naboguttene.
- Skal vi vise deg en tryllekunst? lokket de.
Hun svarte at hun ikke ville.
Det tok ikke mange sekundene før guttene hadde fanget henne. De presset en stor, knall gul paraply nedover hodet hennes, og klemte til. Sperret henne inne. Tine hylte og gråt. Hun var livredd.
- La henne være. La henne være!
Stemmen til Tines kusine var utenfor paraplyen. Det reddet henne.

12 kommentarer:

 1. Har sett denne tittelen flere ganger og tenkt at den er veldig sterk. Stakkars de som har det sånn, det er sikkert flere enn vi aner. Jeg ble litt satt ut av starten på innlegget ditt, får håpe det ikke er så dramatisk som det kunne høres ut. En varm klem og lykkeønskninger på veien fra meg til deg.

  SvarSlett
 2. Låter som en jobbig men viktig bok. Tack för smakbiten och ha en fortsatt bra söndag.

  SvarSlett
 3. Jeg har hørt om denne boken, men ikke lest den. Jeg tror ikke jeg klarer å lese en så tøff bok. Jeg er altfor sensitiv. Jeg ble litt redd for deg etter hva du skrev i begynnelsen og ønsker deg bare det beste!

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten, en dramatisk titel.
  Men med inledningen på ditt inlägg så blir man verkligen orolig!

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten. Låter som en bok som är gripande.

  SvarSlett
 6. Kjære, kjære Helene! Lille venn!
  Jeg krysser fingre for deg, klapper deg på skuldra og stryker deg forsiktig over ryggen.
  Denne boka kom hit til meg også, jeg manner meg opp til å lese, men er redd det skal bli for sterkt, at for mange minner skal vekkes. Man trur man har kommet over og gått videre, men så kommer de dårlige dagene og man er ikke like sikker lenger. Det eneste jeg vet er at det meste blir bedre etterhvert, og hvis det ikke blir bedre så går det kanskje over.
  Jeg heier på deg- alltid!

  SvarSlett
 7. Mobbning är verkligen hemskt och boken verkar (tyvärr) väldigt viktig. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 8. Jag vill bara säga att jag hoppas på det bästa för dig. Min dotter firar i dagarna sin 5-årsdag. Egentligen är hon 37 år, men för fem år sedan genomgick hon en stamcellstransplantation och återvände till livet.

  SvarSlett
 9. en viktig bok om en skrämmande företeelse. tack för smakebiten! kram

  SvarSlett
 10. Enig med deg i at døden er en del av livet, men vanligvis kommer det når det kommer, så det føltes litt dramatisk å lese "bestemmes om jeg skal leve eller ikke". Jeg vet ingenting om deg eller din bakgrunn og vet heller ikke hva jeg kan si, men uansett hva det er eller hva som kommer til å skje, så vil jeg ønske deg all lykke til.

  Takk for smakebiten, boken har jeg på leselisten min og jeg ser frem til å lese den, selv om det nok blir en veldig sterk leseopplevelse.

  SvarSlett
 11. Jag hoppas verkligen det ordnar sig för dig! Tack för den sorgliga smakebiten - mobbning är vedervärdigt. Men boken är nog tyvärr viktig för att väcka tankar.

  SvarSlett