Follow on Bloglovin

søndag 18. januar 2015

Smakebit på søndag

Det er lang frokost, eller egentlig ikke, men jeg later som for jeg har bursdag i dag. Og da sitter man lenge ved bordet. Jeg har funnet fram ei bok til smakebit på søndag. Den ligger også på vent, så den ville også passet til tirsdagens boka på vent, men jeg velger den i dag. Tul, en rolig bok om Sverige, med forord av Benny Borg, skrevet av Ivar Kvistum og Askild Hagen, utgitt på Gyldendal.


Side 7 (forord)  
Da jeg kom til Norge første gang i 1968, var jeg veeldig svensk og så arrogant som en svenske kunne være overfor Norge. Men, må jeg innrømme, Norge fortonet seg meget eksotisk for meg. Særig da jeg så et skilt på en husvegg der det sto: Det Norske Samlaget. 
Side 9 (begynnelsen)
Dette er en bok om Sverige, slik landet fortoner seg sett gjennom sveologiske briller. Sveologi er en forskningsdisiplin som handler om å studere og fortolke Sverige sett fra Norge. En slik dybdestudie av Sverige har aldri tidligere vært utført, av flere grunner. 
Jeg ler med ord i munnen og smiler fra øre til øre. Dette skal bli morsom lesing. Jeg må bare bli ferdig med det jeg holder på med først. Som å blogge og svare på bursdagshilsninger.  

13 kommentarer:

 1. Haha, det här känns ju som en måstebok, både för mig och mina norska halvsyskon :-) Tack för smakbiten och grattis på födelsedagen.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen, håper du får en super bursdag! En gøy (?) bok om Sverige er ikke å forakte. Kanskje den handler om Sverige og ikke er fra Sverige? Spent på hva du synes om den :)

  SvarSlett
 3. Låter som en bok jag skulle vilja läsa :)

  Grattis på födelsedagen!

  SvarSlett
 4. Den vore kul att läsa hoppas du får en fin födelsedag.

  SvarSlett
 5. Denne vil jeg sjekke ut! Artig smakebit :)

  SvarSlett
 6. Låter väldigt roligt! Tack för smakebiten och grattis på födelsedagen!

  SvarSlett
 7. Det där låter riktigt roligt. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Gratulerer med dagen!
  Det høres ut som en morsom bok å lese, den kunne jeg også tenkt meg å lest. Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 9. Verkar som en kul bok! Tack för smakebit o gratulerar på födelsedagen. :)

  SvarSlett
 10. Låter som en bok för mig! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 11. Hurra for deg som fylte ditt år! Jeg håper du hadde en hyggelig dag, og at du fikk lest litt videre i denne boken, for den virket morsom :) Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett