Follow on Bloglovin

søndag 21. september 2014

Samlaget ute med ny strikkebok

Det er høst og mange tyr til strikketøyet. Islandsk strikk, er den nye boka fra Samlaget forlag. Boka er oversatt av Magni Hjertenes Flyum og inneholder omtrent 60 tradisjonelle, men òg moderne oppskrifter for kvinner, menn og barn. Boka inneholder mange variantar av den klassiske islandske ullgensaren, men også mindre prosjekt som sokker, votter og skjerf.

Oppskriftene i boka er frå 1950-talet og fram til i dag og er laget i samarbeid med den eneste(!) garnprodusenten på Island, Istex. I dag opplever garnprodusenten et stort oppsving, noe den tradisjonelle mønstra islandsgenseren skal ha mye av æren for.

Islandsk ullgarn er billig og enkelt å få tak i på nettet, ifølge Samlaget.

1 kommentar:

  1. Ser ut som raglandermer-det kan jeg ikke, men noen har sagt at man bør ha som mål å lære noe nytt hver dag, kanskje dette kunne være et høst prosjekt?
    (Eller kanskje jeg bør prøve å få ferdig jakka jeg begynte på i fjor sommer? Eller sjalet jeg begynte å hekle i vinter? Eller restesokkene som bare mangler tåfellinga på den ene? Konklusjon: det er veldig lett å starte et opplegg, men vanskelig å komme helt i mål ;o)

    SvarSlett