Follow on Bloglovin

mandag 22. september 2014

Det er en gang: Eventyr på Nasjonalmuseet

23. september åpner formelt Eventyrrommet i Nasjonalgalleriet. Bildet er lånt fra pressemeldingen. 


Publikum får oppleve smakebiter av eventyrmotiver fra museets store samlinger, lagt til en arena de kaller Eventyrrommet i anledningen. Der gis publikum en ny opplevelse av tradisjonelle eventyrfortellinger, melder Nasjonalmuseet. Scenograf Milja Salovaara har skapt et eventyrunivers med vegger kledd i blå fløyel og gulv dekket med tepper – kun verkene lyser mot betrakterne i det dunkle rommet. Selve inngangsportalen til rommet er en tilnærmet kopi av Theodor Kittelsens egenproduserte ramme til det utstilte selvportrettet. Jeg vil inn! Vil du? Være med så heng på! 

Det er vannliljekikkhull, Soria Moria, Nøkken, den syvende far i huset, Askeladden, Smørbukk og prinsesser og troll. Det er eventyrstunder og bildegalleri. Her lever eventyrene videre.

I Eventyrrommet inviteres barn i alle aldre (0 - 100? Da er jeg innafor) til eventyrstunder der de får møte Askeladden og andre skikkelser fra folkeeventyrene. Et aktivitetshefte for barn vil alltid være tilgjengelig i rommet og det kan også bestilles. Allerede i høstferien, fra tirsdag 30. september til fredag 3. oktober kl. 12.00–14.00, kan 1.–4- klassetrinn være med på «Helt eventyrlig». Her får elevene utforske eventyrskatten og tegne eller male fantasifulle eventyr i atelieret. Jeg kjenner jeg vil være barn igjen. Og det er det som er så fint med museer. De er åpne for alle. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar