Follow on Bloglovin

lørdag 3. januar 2015

Ord til frokost

Det er søndag, juleferien noen har hatt går sin vei og det er søndag. Jeg skriver smakebit på søndag til spalten til Mari:
Vi var ikkje særleg like. Mens eg helst ville site ine på kontoret mitt, ville ho helst vere ute, "ute i det" som ho sa. Mens du vil vere "inne i det". Ho var lærer på ungdomsskulen, og trenar for eit juniorbasketlag. Ho hadde ein kjærleik for ungdommar som eg aldri hadde forstått. Ungdommar hadde blitt verandre, siden eg sjølv var ungdom, og hata andre ungdomar, noko uforståeleg og forferdeleg. Men Anja elska dei.
Side 34/35 i Undis Brekke av Gunnhild Øyehaug. 
Samtidig er det hverdag i morgen, siden det er en helt vanlig søndag i dag. Etter søndag kommer mandag. Barn, ungdommer (som jeg heller ikke liker), voksne, skal hilse på uka. God dag, er du blå (mandag)? Jeg har ofte lurt på fargene. Hvorfor mandagen kan være blå. Samtidig som vi sier deilig er den himmel blå og vi ikke mener blåmandag er deilig. 

Hva skal du i dag? Og venter jobb/skole i morgen?

23 kommentarer:

 1. Takk for fin smakebit. Har hørt forfatteren snakke om boken og lest litt om den, men den har blitt forbigått. Enn så lenge....
  Min mandag er blå i morgen, da er det på an igjen så han synger om. Jeg som har hatt fri om mandagen et helt år nå, skal over på å ha fri om onsdagen, så det går nok noen uker før mandagen ikke føles fullt så blå. Først skal jeg nyte den aller siste ekte fridagen i juleferien :) Strålende dag til deg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper søndagen din er fin! God jul! hihi. Jeg hører julemusikk for å bevare julen litt til. Og jeg så på Hjemme alene i dag.

   Slett
 2. Jeg har lest denne, men var ikke noe for meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, jeg liker den foreløpig, men vi får se ;) Jeg detter litt av når hun begynner å beskrive alle forholdene. Det hadde holdt med det ene for meg! Det hun skrev bok om.

   Slett
 3. Tack för smakbiten. Här är det många som är lediga i morgon, måndag, eftersom tisdagen är helgdag (Trettondagen).

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, trettondagen har vi ikke i Norge! Kanskje den skulle innføres? ;)

   Slett
 4. Så fin smakebit. Her i huset skal vi rydde bort all julepynten i dag, og kanskje gå en tur i snøværet. Knuse pepperkakehus står også på planen, og i morgen er det skole og jobb igjen. Ønsker deg en fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper pepperkakehuset smaker sprøtt godt!

   Slett
 5. Tack för smakebiten, ja nu börjar snart jobb och allvar igen. Men först på Onsdag tack och lov.

  SvarSlett
 6. I dette huset handler alt om blogging og ski i dag. Det har snødd i natt men jeg tror ikke det blir noen tur utenfor huset allikevel. I morgen skal jeg gjøre stort sett det samme som i dag. Men sånn er det å være sykemeldt.
  Ønsker deg en flott søndag!

  SvarSlett
 7. Leste denne boken i desember og det var en grei bok og mitt aller første møte med forfatteren. I dag har det gått i lesing og skirenn på tv,nå er det middag, litt rydding og lesing igjen. Ønsker deg en fin søndag :-)

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten! Ha en bra söndag.

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 10. Denne forfatteren har gått meg hus forbi, så takk for smakebiten :)

  SvarSlett