Follow on Bloglovin

søndag 23. november 2014

Smakebit på søndag: Let me come out of the box

Jeg leser ikke mye på engelsk, men til dagens spalte hos Mari i Flukten fra virkeligheten, er et engelsk utdrag. Noen ganger, er en bok på engelsk helt riktig og viktig. Den finnes ikke på norsk.

Bok: I am aspienGirl av Tania A. Marshall. Side 117:

AspienGirl needs 1. Let me come out of the box.
With the right diagnosis, support and understanding, we saw her thrive. As soon as we accepted and embraced her, helped her discover her strengths, whilst getting support with her weaknesses, she improved. Actually, we all did. - Family of 5"
Det er det det handler om. Møte oss der vi er. Selv om det ikke er på gulvet du er, er jeg der. Og skal vi møtes, må du skjønne at jeg trenger at du skjønner. Også når du ikke kan skjønne.

Sånn prøver jeg å få dagen til å henge sammen, når ikke dere kan møte meg på gulvet, må jeg møte dere ved bordet. Snakke om ting som opptar deg og dere. Ting dere forstår. Matoppskrifter, tilbudsaviser, fotballresultater. Men inni meg, bare raser det. Jeg har ikke kontroll og ballen er på vei over i andre banehalvdel. At det var fotballcup i dag, gjør det ikke bedre. Jeg later som om jeg bryr meg, og alt jeg føler er selvhat. Et ekstremt selvhat som bare jeg skjønner. Jeg eier det. Derfor sitter jeg og holder på det. Jeg hamstrer. Vonde følelser, tomme ideer. Jeg er her. Der. I morgen.

4 kommentarer:

  1. Att acceptera andra människor för vad de är borde vara grunden i alla relationer mellan människor tycker jag.

    SvarSlett
  2. Det skulle vara helt fantastiskt om alla begrep att alla inte är likadana. Tack för smakebiten!

    SvarSlett