lørdag 22. november 2014

Julebaksten: Hundekjeks

Hunder liker kjeks. Det er ingen hemmelighet. Og julen liker pepperkaker. Og julen bringer gaver. Man vil gjerne gi! Og hva gir man til hunden som har alt? Jo, hundekjeks. Og til eieren: At man har vist hunden deres oppmerksomhet. 

Her er oppskriften jeg bruker når jeg baker til hund. 
Hundekjeks med ostesmak
Dette trenger du:
7,5 dl grovmel (fullkornsmel fungerer også)
2,5 dl havregryn
2,5 dl hvetekim
0,5 dl matolje
2,5 dl revet ost
3 dl kjøttbuljong
pepperkakeformer eller eggeglass. Jeg kjøpte pepperkakeform formet som hundeben på Traktøren (kr. 24), og med dachshund hos Formina.se til ca . 15 kr. Du kan også bruke et eggeglass opp ned så de blir mindre og runde. 
Slik gjør du:
Still inn ovnen på 175 grader og finn frem alle ingredienser. 
1. Bland den varme buljongen med havregryn og matolje og la den stå noen minutter.
2. Tilsett hvetekim og den revne osten.
3. Bland i mel (jeg brukte litt mindre enn de 7,5) og kna deigen til den blir smidig og fin.
4. Kjevle ut deigen til den blir cirka 1 cm tykk. Stikk ut kjeksen med former (se tips under ingredigenser). 
Stek i ovnen på 175 grader i ca. 50 min. Skru av ovnen og la kjeksen stå over natten, så får den passe tyggekonsistens for hundetenner og du har fått nye hundevenner! Slikk.




1 kommentar: