torsdag 7. august 2014

Smakebok - introduksjon til en kokebok

Hele Norges Ingrid Espelid hylles med bok. 90 retter til Ingrid Espelid Hovig: norges beste tre-rettere. Ark skriver: 
En bok med de beste tretti norske kokkenes 3-rettere som de ville servere Ingrid hvis hun kom på besøk. Prøv selv å lage en av de norske mesterkokkenes trerettere, eller lag Jamie Olivers superrett til Ingrid! Ingrid Espelid Hovig har inspirert norske mesterkokker i tre generasjoner. I denne boken gir de 30 beste norske kokkene tilbake og hedrer henne med 90 retter i forbindelse med hennes 90-årsdag. Verdensmestere, nesten alle Norgesmestere, gamle venner og nye talenter forteller om sitt forhold til Ingrid og lager sine beste retter inspirert av hele Norges matmor. At Ingrid fortjener Norges flotteste kokebok er det ingen tvil om! Kokkene som er med: Eyvind Hellstrøm, Morten Schakenda, Bent Stiansen, Lise Finckenhagen, Tom Victor Gausdal, Arne Brimi, Gunnar Hvarnes, Geir Skeie, Karla Siverts, Jamie Oliver, Gordon Ramsay og 20 andre!. Arne Hjeltnes har jobbet med og for norsk mat hjemme og ute i mer enn 20 år. Han har laget en rekke matprogrammer og gitt ut 15 bøker..Arne har et lidenskapelig forhold til Ingrid Espelid Hovig og brenner for å føre hennes matglede og formidlingsevne videre. Marianne Gehrken er matfotograf og har jobbet med mat i både bøker, tidsskrifter og reklame. I 2012 ga hun ut boken Helt på kjøkenet sammen med Arne Hjeltnes.

En bok som vil falle i smak under juletreet, eller til Fårikålhøsten, Thanks giving eller farsdag? Eller bare en bok til deg selv for å gjøre hverdagen litt rikere på middagsbordet? Just a thought. Jeg likte ideen bak denne boka, at ei som har sørget for så mange koketips får noen tilbake i bokform, enda hun ikke er mer. Jeg håper denne boka havner i mange bokhyller og kjøkkenskuffer. Frem med kjeler, langpanner og kjøkkenmaskiner! Og til slutt, et pent servise. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar