Follow on Bloglovin

søndag 22. februar 2015

Lenger ut på isen (smakebit på søndag)

Det går sakte meg lesingen for tiden. Så har jeg sagt det, advart deg. Det går i det hele tatt sakte. Jeg går ikke over Grønland, men leser om Truls. Og jeg leser sakte. Dagens smakebit er fra side 92. 
For første gang får jeg gå først i flokken. Med kompasset på brystet er det jeg som staker ut kursen og styrer tida. 
Neste smakebit er om en seier (Gullrutens publikumspris), og hvordan den nyheten arter seg på isen på Grønland. 
Vi spiser knekkebrød og snakker ikke noe særlig mer om publikumsprisen. Selvsagt ikke, men hadde jeg vært hjemme, hadde jeg vært ute og feiret.  
Alt dette er et tegn på at hjemme, er det andre behov som blir tilfredsstilt. Det er plass til andre gleder og å sole seg i glansen. På isen, er det primære det viktige. Våre primærbehov og rutiner. Hjemme er det rom for Gullruten og bli hyllet. Truls lærer å lytte til kroppen på isen, og liker det. Han vet ikke om han liker at han blir dratt tilbake til sitt vanlige liv når han hører den glade nyheten. 

Det er søndag, og jeg følger rutiner. Jeg lever et rutineliv. Jeg hadde ikke fikset noe annet. Ikke nå. Ikke nå som jeg er så syk. Jeg kjenner jeg synes litt synd på Truls som ikke kan bli beskyttet mot virkeligheten. Men så husker jeg, han har jo valgt TV. Og det er TV han går over isen for. 
Leser du i dag? Jeg hadde nok med å skrive dette innlegget. Det er mye som er nok om dagen. Klokken er snart tolv. Tvangsmat og søvn venter. 


6 kommentarer:

  1. Bra smakebit, trass i dårlig dag for deg. Håper på bedring og lysere tider!

    SvarSlett
  2. Jeg har sett litt av dette programmet på TV, så det hadde vært fint å også lese boken :-) Ønsker deg en fin søndagskveld!

    SvarSlett
  3. Tack för smakbiten!

    SvarSlett