Follow on Bloglovin

tirsdag 13. januar 2015

Boka på vent: Oslo Noir - tilbake til nittitallet

Jeg har noe så spennende som en spenningsroman på vent. Vent litt. Jeg må først fortelle at det er til spalten boka på vent hos Beate. Og så til boka. Den heter Oslo Noir av Aslak Nore utgitt på Aschehoug i 2014, året vi nettopp har forlatt.

Peter Wessel fra En norsk spion er tilbake. Denne romanen er både hardkokt narkokrim og en fortelling om å vokse opp på 90-tallet. Det er sommeren 1997, det er hetebølge, lyse tropenetter og et nytt Oslo de voksne ikke forstår, og Peter Wessel må bli voksen i en by som er langt mer brutal enn mange kanskje husker det. Jeg vet ikke selv om jeg husker det. Men jeg husker noe.

Om boka: To barneranere finner en pose ecstasy på en hjemme alene-fest på Oslo Vest. Like etter blir den ene av dem funnet død av en overdose. På Grünerløkka banker en latinamerikansk gangster opp lillesøsteren sin. 16 år gamle Ida knipser E for første gang. Og storebroren, Peter Wessel, kommer over en pose med narkotika han ikke vet hvor han skal gjøre av. Når posens eiere forstår at dopet er på avveie, må Peter ta vanskelige valg.

Nore tar leseren med tilbake til en tid som er gjenkjennelig, men samtidig fjern. Jeg kan selv huske dette med E som lignet på Flux. Dette politiet advarte oss mot. Som ikke var Flux for tennenes skyld. Det var i stedet å leke med døden. Jeg var litt for liten/ung til å leke, heldigvis kan man si. Oslo Noir handler om nye penger, gamle penger og svarte penger - jakten på ecstasyen tar leseren fra narkodealere på gateplan og oppover i samfunnshierarkiet. 


Hva har du på vent? Jeg venter på kveldsvaktene. 


5 kommentarer:

 1. Dette er en bok jeg begynte å høre på etter jeg hadde vært i Oslo i høst. Jeg stoppet ganske fort, for tema og handling gikk rett i vrangstrupen på meg. Det hadde nok med noen bøker jeg nettopp hadde lest, og sinnstilstanden akkurat da og gjøre. Håper den passer deg bedre :)

  SvarSlett
 2. Har ikke lest noe av denne forfatteren og jeg er litt uenig med meg selv om jeg skal lese denne eller ikke. Kanskje noen må overbevise meg? Uansett, jeg ønsker deg en fin kveld:-)

  SvarSlett
 3. Detta är en okänd författare för mig. Kanske genren inte är min egentligen, men tack för tipset. Hoppas du får en trevlig tisdagskväll.

  SvarSlett
 4. Høres ut som en spennende bok

  SvarSlett
 5. Denne boken ligger i krimhaugen min og jeg håper jeg snart skal få begynt på den :-)

  SvarSlett