Follow on Bloglovin

tirsdag 2. september 2014

Boka på vent: Brudekisten


Det er høst. Bokhøst. Aschehoug slipper fire bøker nå. En av dem ble promotert i Dagbladets Magasinet på lørdag. Unni Lindell har lagt handlingen i den tiende boken om politiforsker Cato Isaksen til Gaustad sykehus i Oslo. Jeg er godt kjent i traktene og gleder meg til å lese boka.

Handling: Tolv år gamle Maike Hagg, datteren til en psykiatrisk pasient, døde i kjelleren på Gaustad i 1988. Politiet konkluderte med at det var en ulykke, at jenta falt fra en gardintrapp og slo hodet i steingulvet. Emmy Hammer og Aud Johnsen møtes tjuefem år senere for å snakke om det som egentlig skjedde den gangen.

Videre skriver forlaget: Foreldelsesfristen nærmer seg. Møtet blir farlig, for en av kvinnene vet for mye; angst og hat trigger en kaldblodig morder frem fra skyggene. Halloweenkvelden blir Aud Johnsen drept, og Cato Isaksen og Marian Dahle får saken. Miljøet på det Gaustad sykehus trer sakte frem - noe hviler i skyggen av noe annet. På slutten av 90-tallet skjedde det en politisk endring i psykiatrien; alle skulle ut i samfunnet igjen. De slottsaktige bygningene på Gaustad ble tømt. Men én flyttet aldri ut.


"God" høstlesing! 

5 kommentarer:

 1. Denne skal jeg lese. Har 9 av hennes bøker i bokhylla, og har lest 7 av dem. Må skaffe meg denne også :)

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke fått lest Unni Lindells bøker og jeg føler at når jeg kommer så langt må jeg begynne fra begynnelsen (Jeg er håpløst nøye når det gjelder å lese bøker i riktig rekkefølge :-)) Men denne høres veldig spennende ut og jeg ser frem til jeg kommer så langt :-)
  Ønsker deg en god dag!

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg har lest en del av Lindells bøker, og denne ligger klar til nedlasting som lydbok. Nå må jeg bare finne ei lomme hvor det er 3- eller 4G, slik at det faktisk kar seg gjennomføre!
  Håper du har det bra og nyter litt av bokhøsten! Umulig å få med seg alt ;o)

  SvarSlett
 4. Brudekisten har jeg lyst til å lese. :)

  SvarSlett
 5. Denne har jeg også, og det nette formatet gjorde at den fikk gleden av å bli med meg på helgetur til Berlin :) - gleder meg til å begynne på den!

  SvarSlett