Follow on Bloglovin

mandag 22. september 2014

Å fylle høstferien med poteter

En potet. Poteten. Flere poteter Alle poetene. Dikt et høsteventyr!

Neste uke står det høstferie i skolekalenderen. Hva vil barna dine fylle den med? 

I gamledager var høstferien potetferie. Det ble plukket poteter. I den ånd åpner Norsk Folkemuseum på Bygdøy dørene med kortreist potetferie. Det er poteter som gjelder.  Hver dag fra søndag til søndag kan publikum plukke poteter, lage potettrykk, og være kokk og steke potetpuff. Velkommen til god gammeldags potetferie – hele høstferien. Og lurer du på hva potetpuff er? Jo det er en blanding av potetmos og pannekaker. Kanskje kan den bli med videre inn i høsten på middagsbordet. Barna kan lage selv! 

Jeg foreslår eventyr på Nasjonalmuseet som jeg blogget om tidligere i dag. Og drar du til fjells, pakk med en samling eventyr eller last ned applikasjoner med de tradisjonelle eventyrene på lesebrett. Les og fortell. Kanskje kan du og de minste dikte deres egne historie? 

Andre fine aktiviteter er å drikke vann rett fra bekken, med egen turkopp, i elver vannet er rent nok, bygge varder, gå turer, samle løv og lage bilder med kontaktapir eller bruke bladene som stempler. Kreativiteten er det eneste som stopper. 

Jeg slår et slag for potettrykk og deler en idé. Bruk en pepperkakeform med et motiv du eller barna liker. Del poteten i to. Press formen inn i poteten. Skjær rundt formen og du har et potetstempel! Bruk stoffmaling og du kan trykke på grytekluter, kjøkkenhåndkler osv. Kjempefin julegave laget av barna selv. Og, det er faktisk bare tre måneders tid til jul. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar