søndag 10. august 2014

Smakebit på søndag: En ny dag

Jeg våknet for tidlig. Lenge før frokost. Dagen begynner ikke før frokost. Jeg svarte på mail og leste litt. Jeg tittet på To mennesker, Tjue år, En dag av av David Nicholls. Og jeg skrev dette til spalten Smakebit på søndag hos Mari i flukten fra virkeligheten. 

Jeg rekker nok to smakebiter fra to forskjellige bøker i dag. For ja, jeg klarer ikke se på bare en ting om gangen. Denne smakebiten er fra "En dag" som jeg leser på Kindle. Jeg er litt skeptisk, da jeg verken har hørt om forfatteren eller boka og heller ikke syns at ungdom på tjue er spesielt spennende. Men her er smakebiten, den er ikke så verst. Den er fra side fem omtrent. Hun spør han hva han skal gjøre, i fremtiden. 
"Nja, foreldrene mine kommer og henter tingene mine her, tar dem med seg hjem, så skal eg bo i leiligheten deres i London et par dager, besøke noen venner, så er det Frankrike..."
"Kjempefint..."
"Og så Kina, kanskje sjekke hva det er for slags land, og så India, kanskje, reise rundt litt der..."
"Reise," sukket hun. "Så forutsigbart".
"Er det noe galt i å reise?"
"Litt som å rømme fra virkeligheten".  

David Nicholls roman har toppet bestselgerlistene, mottatt overstrømmende kritikker, og er filmatisert med danske Lone Scherfig som regissør. Så jeg får vel gi den en sjanse. (Og smakebiten var ikke så verst, om jeg så skal si det selv.)13 kommentarer:

 1. Denne boka har jeg lest, og syns å huske at den var bra. Men leser så mye at det er lurt å gå tilbake å se hva jeg skrev, noen ganger. Ha en god dag!

  SvarSlett
 2. takk for tilbakemelding og fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 3. Jag har inte läst den ännu men längre fram kanske

  SvarSlett
 4. Jag har läst den, men den var ingenting för mig... Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Jeg har sett på boken på jobb, men ikke plukket den ut. Kanskje jeg skulle gjøre det :-) Ønsker deg en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 6. Leste denne for lenge siden. Hadde veldig høye forventinger til denne boken, så ble litt skuffa husker jeg

  SvarSlett
 7. Jag har5 läst den här. Den var inte som jag hade föreställt mig innan jag läste, men jag tyckte ganska bra om den ändå.

  SvarSlett
 8. Jag har sett filmen, men tyckte inte den var jättebra. Nu har jag köpt boken också, på rea, men har inte läst den än.

  SvarSlett
 9. Jag älskade den boken :-) Fast jag är 40...

  SvarSlett
 10. Har boken liggende men jeg var så " dum" at jeg så filmen først og siden har boken bare blitt liggende. Tusen takk for smakebiten og ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 11. Fick den här tryckt i handen på mig av en kollega som älskade den. Tyckte den vara ganska rar jag med :)

  SvarSlett
 12. Denne står i bokhylla faktisk... ;)
  Ja, smakebiten var bra. Kanskje den blir lest snart?

  SvarSlett
 13. Har den här i bokhyllan, oläst... Tack för smakbiten.

  SvarSlett