lørdag 30. august 2014

Abort

Jeg sitter og tenker i dag. Jeg tenker så mye at jeg ikke får skrevet. Så sjekker jeg inn på Norsk Språkråd sine nettsider og leter etter avløserord. På A finner jeg Abort. Det norske ordet lyder: programbrot/programbrudd. 

Jeg tror denne lørdagen er et programbrudd. Jeg er vant til at omgivelsene rundt meg endres hver hele time. I dag var det halv i stedet. Og det veltet meg. Og jeg spontanaborterte roen rundt en lørdag. 

Jeg begynte å løpe i tankene mine. Jeg mistet fotfestet. Jeg prøvde å lese litt, men også det ble avbrutt. Jeg leser Heldigvis blir jeg ikke lagt merke til. Og jeg blir litt sint mens jeg leser, fordi hun bruker ironi og jeg ikke vet når det er i bruk og hva som er "sant". Jeg avbrøt lesingen og skriver med dette: 

sannheten. Svart på hvitt: Jeg kommer ikke til å få barn. 

P.S. Jeg har forresten fått en blogg/facebook-venn. Det er fint. Vi kan dele ting. Liv og erfaringer, og møtes et sted på halvveien. 

2 kommentarer:

  1. Du skriver så bra. Håper du får en bra lørdag :)

    SvarSlett
  2. Da er vi i samme båt, Helene. Jeg kommer heller ikke til å få barn. Et bevisst valg svært mange har vanskelig for å akseptere. Jeg syns bare det er rart at det er mer uakseptert å si at man ikke vil ha barn, enn at man sier:
    "Vet du?? Vi skal ha barn!! Neida, det var ikke planlagt, det bare ble sånn..." Snakk om forakt for liv. Både sitt eget og barnets.
    For min del forsvant denne dagen i en eneste lang biltur. Endelig kveld, og jeg kan trekke pusten dypt inn og med magen!

    SvarSlett