Follow on Bloglovin

torsdag 17. juli 2014

Sommerstafettføljetong: På camping

Noen våkner, smyger seg ut av teltet og får en dusj i nakken fra duken. Det er telttur og det MÅTTE begynne å regne. De er ved et vann, fyrer opp primusen, lager egg til frokost. De svir seg og smaker godt, på tross av alt. For sånn er camping, man tåler alt da. Og gjør man det ikke, reiser man hjem igjen. Har man hus, er det håp. Og da drar man gjerne på campingtur, for det er ingen skam å snu. Det å vite nettopp det, er alt som skal til. 


Ofte drar barnfamiljer ut i telt, eller fiskere og jegere eller sprekinger som går langt inn i fjellet og overnatter på veien. Sistnevnte, om de holder seg i Norge, benytter også ofte Turistforeningens hytter.

Så har du det andre campingfolket, med vogner, hustelt for påbygging, terassegjerder og joggedress. Men også sminke. Her møter kjærlighet kjærlighet. Den sosiale campingen. Man prater med naboene, skravler om hva som helst. For ikke å glemme været. I dag er det lett skyet. Når titter sola frem? 


Og så det tredje folket. Ja, camping er som eventyr. De tar med seg campingvogna etter bilen (eller kjører bobil) gjennom Europa og kanskje også andre verdensdeler. De overnatter på veien og er sin egen herre. De kjører på til de sovner, spiser på rasteplasser og bensinstasjoner, går i storbyer og bader i Spania.


På det fjerde skal det skje. Og det med studieplass til høsten. Campus er skolegrend, bedriftsgrend (kunnskaps-, teknologi-, studie- osv,) - park eller område. 


Berit skrev hun ikke hadde fått skrevet om bøker i sommer. Så utfordringen i dag er: Hvilke tre forfattere ville du tatt med på camping? Og hvilket campingfolk ville dere vært på turen? Stafetten ruller videre og ikke av seg selv, så følg med hos Berits bøker og bokhyller. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar