søndag 20. april 2014

Smakebit fra studentene

Mari fra flukten fra virkeligheten holder spalten åpen i påsken også. Det er jeg glad for, selv om jeg ikke har klart å lese denne påsken selv. Noen ganger, er det bare fullt i hodet mitt, og da fungerer jeg best med bilder. De snakker de også, men kanskje ikke et språk alle forstår. 

Men, i dag, i dag som du kanskje sitter med innspurten av en krim og rester fra påskeegget, har jeg lest en katalog. Og katalogen har vi felles. Alle kan gå inn, laste ned pdf-en og se hva førsteårsstudentene har fått ut av en krakk. Kall meg en krakk, men det kan bli kunst. Katalogen er på 48 sider. IKEA-krakken NILS er forvandlet til nye uttrykk, former, ideer og funksjoner av Førsteårsstudenter på produktdesignstudiet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA)

Her finner du siden der du laster ned katalogen: http://www.hioa.no/Hva-skjer/37-x-NILS/37-X-NILS-katalog 

For å smake,og deretter fordøye, må du se bildene. Derfor ingen sitater i dag. Du må åpne opp å la krakken stå for at du skal sitte eller se på synet av briller i tre. Det meste er mulig. Og studentene har gitt drømmene liv. Og krakken. 

Bor du i nærheten av, eller reiser forbi, Ikea furuset, kan du også se utstillingen der, men å lese bildekatalogen gir også inntrykk. En krakk er ikke bare til å sitte på. 


4 kommentarer:

 1. IKEA! Ha fortsatt fin påskhelg.

  SvarSlett
 2. Jag blir alltid fascinerad över personer med en sådan fantasi som kan översättas i kreativitet på det sättet!

  SvarSlett
 3. Det var lite annorlunda. Men roligt!

  SvarSlett
 4. Spesiell smakebit. Kult! :)

  SvarSlett