Follow on Bloglovin

tirsdag 18. februar 2014

Boka på vent: Det spørs av Jostein Gaarder

I dag så jeg en bok på Mammut med de store hornene på det enda større hodet, jeg fikk lyst til å lese. Det passer ikke akkurat nå, det passer ikke å verken gå i butikken eller å bestille, for boka lukker seg rundt noen. Noen andre. Noen som ligger under pleddet, foran peisen, på en hytte i høyfjellet, til helga. Boka lukker seg rundt håpet, livet og kjærligheten når den ikke finenr annet enn død å skrive om. Det er svaret, når jeg prøver å skrive i dag. Jeg finner bare døden. Så, Jeg kommer til å lese videre på påbegynte bøker. Og vente med å få tak i Det spørs av Jostein Gaarder. Kanskje mest fordi jeg ikke vil innrømme hvor liten jeg er. Hvor liten jeg er som ønsker meg enda en barnebok.

Beskrivelse klipp og lim fra adlibris sin nettside:
Det er en kunst å stille spørsmål uten samtidig å antyde svarene. Denne kunsten mestrer Jostein Gaarder til fulle. "Det spørs" er en vakker bildebok til refleksjon og ettertanke. En liten gutt er på reise. Alene i et åpent landskap. Det er en reise i tanker og drøm. Det handler om å miste noe, men også om å forstå det mytiske og magiske ved å være menneske. Jostein Gaarders filosofiske spørsmål flettes sammen med Akin Düzakins bilder til en fortelling om vennskap, kjærlighet og sorg - og om det å våge å leve sitt eget liv.
Og mens jeg venter, puster jeg en pausefisk.  

5 kommentarer:

 1. Jeg er så glad i de små, store, fine tekstene dine!
  Takk for at du deler ♥

  SvarSlett
 2. Jeg må si som Berit over her, du har så mange fine ord!:-) Har ikke lest noe av Gaarder enda, men jeg føler at det burde jeg en eller annen gang. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg kan anbefale Appelsinpiken og I et speil i en Gåte også. Jostein Gaarder har en fin måte å tenke og skrive på, i alle fall i de barneromanene jeg nevnte nå, er både historiene og uttrykket i dem slik at jeg ikke glemmer dem. De er tenkende, men antakelig ikke så tenkende som de tykkere bøkene hans.

   Slett
  2. Tusen takk:-) Da skal jeg notere meg disse!

   Slett