søndag 8. desember 2013

Søndagsmiddag (smakebit søndag 8 desember)

Flukten fra virkeligheten inviterer til å dele en smakebit av det vi leser på. Hver søndag. Det er snart ikke flere søndager i år. Det er reelt. Jeg finner frem ordene i boka. De legger seg på tunga og ut i fingerspissene.

Jeg liker triste bøker. Jeg liker mest de som snakker om virkeligheten. De triste bøkene snakker til meg. Noen ganger er det håp i det triste. Noen ganger er det svartmalt. Jeg tror jeg liker svart også. Man blir slank i svarte klær. Og noen fugler er svarte. Svarttrosten med sitt orange nebb, ravnen med styrke. Svart er sterkt. Derfor skrives det ofte svart på hvitt.

I dagens smakebit, på side 9 i boka Mysteriet mamma sier ordene og mellomrommet før neste avsnitt, mer enn antall ord skulle tilsi, så jeg bare gjengir dem, før jeg begynner å lese om sykdommen som kastet henne ut av vinduet.


Mammas kropp traff ikke asfalt.
Det var gress der hun landet.  


10 kommentarer:

 1. Det låter inte som en munter bok, men alla böcker måste ju inte vara det. Ha en fin andra advent!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker at de forteller noe virkelig, enten det er godt eller vondt. Og jeg har lest litt videre nå. Den klarer å skildre på en måte sm aldri tipper over til patetisk. Og det er en kunst, når man skriver om vonde ting. Jeg skal lese mer i morgen.

   Slett
 2. Jag har lite svårt för det mörka och svarta. Men det är väl lite det som är meningen med smakbitarna att få ta del av sådant som man inte väljer att läsa i första hand. Tack för din smakbit.

  SvarSlett
 3. Jeg skal lese den. Står på venteliste på biblioteket. Men det er mulig jeg kjøper den. Takk for smakebiten.

  SvarSlett
 4. Denne boken skal jeg lese, men det blir nok ikke før til neste år for listen er full nå før jul. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 5. Det är precis sådana meningar som jag gillar, så få ord säger så mycket. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det varmer å høre! Takk for at du tok deg tid til å meddele!

   Slett
 6. Takk for alle kommentaerer. Ja, vi liker forskjellig. Noen trenger muntre ting for å koble av, andre trenger å kjenne seg igjen. Og det er derfor det er så mange sider i en bok tror jeg, for at det skal være noe for enhver. For ikke å snakke om i et bibliotek. Jeg går rundt reolene i tankene, finner en nattahistorie og legger meg. Jeg blogger i morgen.

  SvarSlett
 7. Det høres ut som en tøff bok å lese. Jeg er nok ikke helt der at den passer for meg, men jeg er imponert av dem som klarer å lese triste bøker :-) Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 8. Jeg tror at... Ikke alt som er trist, gjør vondt. Det kan også gi utvidet erfaring til å forstå triste ting.

  SvarSlett