Follow on Bloglovin

tirsdag 19. august 2014

Å åpne blikket vårt


Boka på vent (spalten til Beate) kom ut i går, og jeg bestilte den. Vi snakker dikt. Vi skriver dikt. Vi ser dikt. Strykere, blåsere og blå tønner av Håvard Foynes ser på detaljer, og finner sammenhengen i en større helhet. Et utdrag:
«Disen fra kroppen når den svetter/ i snøen: skyer av destillert vann som stiger opp i lufta/ og omdannes til kommende snøbyger.» 
Jeg liker dikt som åpner øynene mine, løfter blikket mitt og ser utover havet. Det er slik jeg ser verden også. I minste detalj. Med største dybde. Jeg gleder meg til boka kommer. 

Minner samtidig om giveawayen min, boka gis bort i morgen.  Klikk her for å delta. 

7 kommentarer:

 1. Det er fint å lese dikt innimellom. Det liker jeg og. Denne hadde jeg ikke hørt om, så jeg skriver den ned :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjempefint å lese dikt innimellom! Takk for at du tittet inn!

   Slett
 2. Jeg har fått litt mer sansen for dikt etter å ha lest et par diktsamlinger de siste årene, før leste jeg aldri det. Jeg noterer meg denne jeg også og takker for boktipset! Ønsker deg en fin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har alltid likt dikt. De inspirerer meg til å skrive. Romaner blir jeg ikke ferdig med om jeg inspireres for mye underveis, hehe.

   Slett
 3. Jeg er heller ikke av diktslukerne, men jeg likte framsidebilde på denne veldig godt! Forresten så har det kommet noen dikt-romaner i det siste- kanskje det kunne være et kompromiss, både for deg og meg?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Uten dekning av Lise Knudsen anbefales!

   Slett
 4. Dikt er jeg veldig dårlig på å lese. så har et stort forbedringspotensialet der

  SvarSlett