Follow on Bloglovin

fredag 20. juni 2014

Sommer er her (skriveprosjekt med Berit)


Det er 20. Juni. Det er fredag. Det er endelig helg. Det er endelig sommer. Det er endelig skoleferie! 

Jeg kjenner på ryggen og føler meg frem etter sekken. Men det er noen år siden jeg var skoleelev. Likevel kan jeg kjenne følelsen når jeg hører ringeklokker og se bilder av barn som sykler. Sykler og nesten flyr hjem -
plinger med ringeklokka så folk flytter seg, førstemann hjem, fort, fort - for å ta bussen eller bena ned til stranda. Her starter sommeren. Hører du? Fuglene synger, syklene ringer, gresset hvisker, sjøen bruser. 

Det nærmer seg det første badet. Er det 15 grader eller 15 og en halv? 

Jeg tar prøvende på meg barnas føtter. Det kribler under dem. De løper. De løper en meter ut på grunna, tre skritt, og stopper, stivner til, og så bare står de der og venter på bestevennen eller storebror eller lillesøster. Så setter de meg på huk. En, to, tre. Hoppe sa gåsa, danse sa reven. Man må få vann helt opp til halsen. Og med min langstrakte kropp, som jo egentlig er voksen, den bare låner disse barneopplevelsene i dag, er det langt ned for å komme helt opp til halsen. 

Vannet stiger, jeg synker, og reiser meg igjen. Jeg higer etter pusten, ler i kulde, legger meg på magen og tar det første svømmetaket, årets aller første, mens jeg kaster badeballen over til Berit: Hva tar du deg til?
Følg svaret i bloggen hennes her: http://beritbok.blogspot.no

4 kommentarer:

 1. Også jeg som trudde at regelen var at man må dukke helt under? Kanskje det var før. Uansett; der jeg var i dag var bading helt uaktuelt, sommer eller ei. Det var nordavind og snø i lufta, men dagen er lang, natta lys og ballen er kastet :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var vel hele under på gutta, men jenter med veldig langt hår, skulle helst holde det litt tørt så ikke man ble syk hvis det var kaldt i lufta på årets første bad. Derfor, helt opp til øverst på halsen og håret i strikk. Det er vind i dag så jeg håper badeballen til deg når frem og ikke blåser gal vei!

   Slett
 2. Hehe, fine sommerminner :) Dengang da, kunne det holde med 13 grader i mars. Etter som årene pakker bademinnene inn, kan det nok friste enda mer med 26. Men gleden ved årets første dukkerten er nesten den samme. God sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, 26 grader er fint. Eller 38 i dusjen. Men jeg tåler kaldt badevann også, bare jeg får lov å ligge å flyte på ryggen. Jeg elsker letthetsfølelsen!

   Slett